Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου επισκέφθηκε τη Φλώρινα

Στη Φλώρινα βρέθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βούλα Πατουλίδου, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και πολίτες.

Κατά την παραμονή της η κα Πατουλίδου παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ, σχετικά με τη υποψηφιότητά της. Αναλυτικά ανέφερε:

«Πολλοί λένε ότι ξαναγυρίζω στον τόπο του εγκλήματος, αλλά εγώ γυρίζω στον τόπο όπου έχω γεννηθεί. Όλη αυτή η πορεία των πολλών χρόνων ξεκίνησε από αυτό το μικρό ακριτικό χωριό, τον Τριπόταμο της Φλώρινας και ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή.

Όπου και αν πήγα μέχρι στιγμής είναι σαν έχω γυρίσει σπίτι μου, είμαι πολύ συγκινημένη. Θα ήθελα πραγματικά να ήταν και ο πατέρας μου εδώ να μας δει και να χαίρεται, όπου από αυτά τα χρόνια που οι μεγαλύτεροι γνωρίζουν, έχει αναδείξει ανθρώπους αγωνιστές αυτός ο τόπος, ανθρώπους που παλεύουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη επόμενη μέρα. Άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα άλλοι λιγότερα αλλά το βασικό είναι ότι δεν έχουμε χαθεί.

Πρώτη φορά κάνω αυτού του τύπου συνέντευξη ειλικρινά και χαίρομαι γιατί ναι μεν έχουμε δημοσιογράφους, αλλά είναι πολύ περισσότεροι οι συγγενείς και οι φίλοι που θέλουν να στηρίξουν μια καινούργια προσπάθεια.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ως αυτοδιοίκηση στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, η γνώση του τρόπου με τον οποίο διοικείται ο τόπος μας έχει γίνει βίωμα. Προσπαθήσαμε για το κάτι καλύτερο παρασέρνοντας όλη την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα είναι μια πιθαμή στον χάρτη. Κανένας δεν είναι αντίπαλος κανενός. Όλοι μπορούμε και όλοι χωράμε σε αυτό που λέμε «διεκδικούμε από την ενωμένη Ευρώπη καλύτερη μέρα», ο καθένας όμως με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η Φλώρινα τα έχει.

Δεν είναι αυτό που λέω ότι κρυβόμαστε πίσω από την πινέζα στον χάρτη όταν ήμασταν μικρά, αλλά αυτή η Φλώρινα μπορεί και δεν θέλω να πω αν μας αξίζει καλύτερο μέλλον, βεβαίως μας αξίζει, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει, έχουν διεκδικήσει και την έχουν κάνει γνωστή. Μη ξεχνάμε ότι η Φλώρινα είναι και ο τόπος των ζωγράφων, των καλλιτεχνών, των ποιητών, δεν είναι μια Φλώρινα που έχει αλλάξει τοπίο.

Θα μου πείτε γιατί μπαίνω στη διαδικασία της Ευρωβουλής. Όπως βλέπετε χρησιμοποιώ ένα άλλο ρήμα και όχι το κατεβαίνω, αλλά το μπαίνω, γιατί ο σκοπός είναι να μπορούμε να γίνουμε πολύ περισσότεροι, με πιο δυνατές φωνές, αντιπροσωπεύοντας τα περισσότερα μέρη του τόπου. Είναι καλό να είσαι από την Βόρεια Ελλάδα, ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, του πως μπορείς με τον καλύτερο τρόπο να εκπροσωπήσεις τον τόπο σου και να διεκδικήσεις πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως θα έχανες αν δεν είχες τους ανθρώπους να μιλούν για σένα.

Πολλοί λένε ότι αν φεύγεις Ευρώπη μετά δεν ξαναγυρίζεις πίσω. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό γιατί για να μπορείς να διεκδικείς περισσότερα, πρέπει να ξέρεις τα προβλήματα του τόπου σου, να μπορείς ενωμένα, ομαδοποιημένα να γίνεσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός για διεκδικητής. Δέκα χρόνια έχω χρησιμοποιήσει και έχω αξιοποιήσει, έχω διαχειριστεί Ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω της Περιφέρειας, για τα οποία με έπαρση το λέω ότι βραβευτήκαμε. Εγώ επόπτευα δεκατέσσερις δήμους εκεί, οι οκτώ ήταν που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, ήταν κοντά ογδόντα πέντε εκατομμύρια έγιναν εκατόν δεκαπέντε, οι δήμοι πλέον είναι τώρα από τους δεκατέσσερις οι δώδεκα που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και πάνω από διακόσια εκατομμύρια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι και διεκδικείς είναι καθοριστικός για τον τόπο σου.

Υπάρχουν πανάξιοι άνθρωποι εδώ στην αυτοδιοίκηση τους οποίους ήδη έχω δει και δεν τους είδα τώρα λόγω των εκλογών, γιατί τώρα είναι περιστασιακά, λες ένα γεια και φεύγεις, γιατί τα προβλήματα και όλους τους προβληματισμούς τους έχουμε συζητήσει κατά καιρούς και μέσα στα συλλογικά μας όργανα, είτε ήταν το συλλογικό όργανο των περιφερειών, είτε ήταν των δήμων. Οπότε είναι πολύ θετικό ότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και ξέρουμε ο καθένας που στοχεύει.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος που το μόνο που έκανε ήταν να μην παραδίδεται, να μην παραιτείται, ναι είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και νομίζω ότι η διαδρομή που δεν ήταν μόνο από την μετανάστευση, δεν ήταν μόνο από τη διαδρομή στον αθλητισμό, που και εκεί διεκδικούσες γιατί κανείς δεν περίμενε ότι μπορείς να φέρεις την απόλυτη ανατροπή, και οι ανατροπές είναι για τους ανθρώπους που μπορούν να ονειρεύονται και αυτό που ονειρεύονται να το αποκαλούν στην πράξη.

Μέχρι στιγμής έχω επιβεβαιωθεί ότι χάνω, κερδίζω, είμαι εκεί μάχιμη, δεν κερδίζω σε όλες τις μάχες, αλλά όταν δεν γονατίζεις η υποψηφιότητά σου για να είσαι πολύ πιο αποδοτικός για τον τόπο σου είναι καλή».