Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από την εκλογή Κασσελάκη, με τους δημοσιογράφους να ζητούν από τη Βουλευτή Φλώρινας ένα σχόλιο για την «έντονη αντιπαράθεση» και τις «σκληρές εκφράσεις» από κορυφαία στελέχη του κόμματος.
«Να πω κατ’ αρχάς ότι το κακό κλίμα ξεκίνησε ήδη από τη διαδικασία της εκλογής, όταν οι υποστηρικτές του νέου Προέδρου κατηγορούσαν την Έφη Αχτσιόγλου ως υπονομεύτρια. Είναι γεγονός ότι αυτές οι κατηγορίες ακούστηκαν από στελέχη και όχι από τον κ. Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ‘πληγές που δεν κλείνουν’. Διότι, όταν γίνεται μια πολιτική κριτική, όσο έντονη και να είναι, η λύση μπορεί να βρεθεί σε ένα συνέδριο, σε μια συλλογική διαδικασία. Όταν όμως υπάρχει αυτή η ‘λάσπη’, είναι μεγάλο πρόβλημα και θέλει πολλή προσοχή.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Κασσελάκη, επειδή ακριβώς εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που δεν ξέραμε, δεν ήταν μέλος του κόμματος, δημιουργήθηκε μια ανησυχία – πολύ λογικό θεωρώ. Ακόμα μάλιστα υπάρχει η ανησυχία αυτή, διότι ακόμα δεν τον έχουμε γνωρίσει, εγώ για παράδειγμα δεν τον ξέρω. Οπότε, σήμερα είναι Πρόεδρος του κόμματος, εννοείται ότι δεν αμφισβητείται το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι λογικό όμως να γίνεται μια κριτική, η οποία θα ‘ανοίξει’ στο συνέδριο, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Αυτές οι αντιθέσεις πρέπει να πάνε σε μια συλλογική διαδικασία, να αναπτυχθούν τα θέματα, να δοθούν και εξηγήσεις. Μέχρι τότε όμως, η ευθύνη για την ενότητα και για το πώς θα πάμε στο συνέδριο, είναι στη μεριά του Προέδρου».
Σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει κάλεσμα ενότητας, η κα Πέρκα σημείωσε τα εξής: «Πράγματι κάνει κάλεσμα, πριν από αυτό όμως έχει καθαιρέσει τον κ. Θεοχαρόπουλο και τον κ. Καλπάκη, χωρίς να απευθυνθεί στα Όργανα του κόμματος. Καταλαβαίνω ότι εσείς σχολιάζετε το ότι δεν τους ενημέρωσε, που ήταν πολύ άκομψο, το ότι όμως η απόφαση αυτή δεν πέρασε από τα αρμόδια Όργανα, είναι πολύ σοβαρό πολιτικά, ότι δηλαδή ο νέος Πρόεδρος δεν απευθύνθηκε στα Όργανα του κόμματος.
Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, το να σέβεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο και να αξιοποιείς τα Όργανα του κόμματος, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ακόμα κι αν είναι κάτι τυπικό, αφού συνήθως η πρόταση του Πρόεδρου ‘περνάει’. Ελπίζω ότι ήταν μια ατυχής περίπτωση, αλλά μένει να το δούμε μέχρι το συνέδριο, πρώτον αν αυτό θα γίνει στην ώρα του και δεύτερον πώς θα προστατευτεί ο διάλογος. Διότι ναι μεν ο κ. Κασσελάκης – όπως και όλοι οι υποψήφιοι – κράτησε ένα επίπεδο στη διαδικασία των εκλογών, δεν έγινε όμως το ίδιο και με τους υποστηρικτές του.
Σε σχέση με την άρνηση της κας Αχτσιόγλου στην πρόταση του Προέδρου να αναλάβει κάποιο θεσμικό ρόλο, να πω ότι το καταλαβαίνω, γιατί ακόμα υπάρχει μια ασάφεια στην πολιτική στόχευση, στο πού πάμε. Γι’ αυτό επιμένω ότι είναι πολύ επείγον να γίνει το συνέδριο, επειδή εκεί θα μιλήσουμε πολύ καθαρά.
Είναι γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του δεν είπε κάτι έξω από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ωστόσο ο ίδιος έχει πει προηγουμένως «θα τ’ αλλάξω όλα». Ενώ, έχουμε ακούσει από υποστηρικτές του, για παράδειγμα από το συνάδελφο Πέτρο Παππά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάθος πρόγραμμα και λάθος στελέχη. Αυτό που περιγράφει όμως, είναι ένα άλλο κόμμα.
Η γνώμη μου είναι ότι μόνο με συλλογικές διαδικασίες και καθαρό διάλογο, μπορούμε να βρούμε το βηματισμό μας».
Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/s3sKYxw2pjk