Επισκέψεις του Δημάρχου Πρεσπών στα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Επισκέψεις στα υπουργεία Eσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου. Σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τους ΟΤΑ, Βασίλειο- Πέτρο Σπανάκη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή ΝΔ της Π.Ε. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και των Δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου, συζητήθηκε το πρόβλημα της στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών και ζητήθηκε η κατανομή πρόσθετων θέσεων στα προσωπικού από το ΥΠΕΣ. Ο Δήμος Πρεσπών έχει υποβάλει αίτημα για την έγκριση πέντε θέσεων μόνιμου προσωπικού, απαραίτητες για την αναβάθμιση της λειτουργίας του. Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος Πρεσπών ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση του δήμου για την αποκατάσταση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές, αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ επανέφερε το αίτημα για την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την καθιέρωση της 14ης Νοεμβρίου ως Εθνικής Εορτής και τοπικής αργίας για το Δήμο Πρεσπών.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε τους δημάρχους Πρεσπών, Φλώρινας και Αμυνταίου και τον βουλευτή Φλώρινας για τα σχέδια της κυβέρνησης για τη λειτουργία και νέων καινοτόμων εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-gov),  σύμφωνα με τη βίβλο ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο κ. Στεργίου τόνισε την αναγκαιότητα της ένταξης του Δήμου Πρεσπών στο σχεδιασμό της στρατηγικής «smart cities»,  προκειμένου να βελτιωθούν ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Οι δυνατότητες που θα προκύψουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο για την άμβλυνση των μειονεκτημάτων των ορεινών περιοχών όπως ο Δήμος Πρεσπών αλλά και να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε αποδεκτό αίτημα του δημάρχου Πρεσπών για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στις συνοριακές περιοχές του ακριτικού Δήμου Πρεσπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ