Επίσκεψη του Υφυπουργού  Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη συναντήθηκε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός στην Π.Ε. Φλώρινας και επικοινωνίας του με φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες της περιοχής.

Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο βουλευτής Πέλλας Γεώργιος Καρασμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Αναστάσιος Παπαμιχαήλ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κατά την τοποθέτηση του έθεσε τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει από την απολιγνιτοποίηση που υφίσταται η Π.Ε. Φλώρινας και ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών της κεντρικής εξουσίας για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.

Ο κος Υφυπουργός αφού άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται τον προβληματισμό των πολιτών της περιοχής της Φλώρινας και επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα  ολοκληρωμένο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) με στόχο τον ολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, μέσα από τη δημιουργία στρατηγικών δυνατοτήτων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού τους ιστού.