Όλγα Μαρκογιαννάκη: Το ΠΑΣΟΚ έχει ρεαλιστικές απαντήσεις για τα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας

«Είναι στο χέρι μας να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και στήριξης του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε Ευρωπαϊκό, για να δούμε ξανά την Δυτική Μακεδονία να ακμάζει», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Όλγα Μαρκογιαννάκη, μιλώντας στον πεζόδρομο της Φλώρινας το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι έτοιμο να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να γίνει «το αντίπαλο δέος απέναντι στη ΝΔ και μια εναλλακτική λύση  διακυβέρνησης απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η κα Μαρκογιαννάκη έκανε αναφορά στις ρεαλιστικές απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ  στα προβλήματα που έφερε στη Δυτική Μακεδονία η βίαιη απολιγνιτοποίηση, ο οικονομικός μαρασμός, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η ερήμωση των χωριών μας. «Γι’ αυτό πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να μας εκπροσωπήσουν προοδευτικές φωνές στην Ευρώπη, για να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και για την κλιματική κρίση που είναι εδώ και είμαστε εδώ με ρεαλιστικές απαντήσεις, με ρεαλιστικό σχέδιο, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Ειδικά για την Δυτική Μακεδονία θέλω να πω ότι πρέπει να έχει μια φωνή στην Ευρωβουλή, γιατί βλέπουμε ότι τα προβλήματα τα οποία μας έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ από την βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι πολλά. Έχουμε οδηγηθεί σε μεγάλο οικονομικό μαρασμό, οι νέοι φεύγουν και αυτό το σκηνικό πρέπει να ανατραπεί».

Η ΔΗΛΩΣΗ

Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι που ξεκίνησε από την Δυτική Μακεδονία και ολοκληρώνεται σιγά σιγά μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Από τις περιοδείες μου βλέπω ότι υπάρχει πολύ θετικό κλίμα. Είμαι πολύ αισιόδοξη πως στις 9 Ιουνίου τα αποτελέσματα θα είναι νικηφόρα για το ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε έτοιμοι για να γίνουμε και επί της ουσίας αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου αλλά και την επόμενη μέρα να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, για να είμαστε εμείς το αντίπαλο δέος απέναντι στη ΝΔ και μια εναλλακτική λύση  διακυβέρνησης απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως έχουμε τις ευρωεκλογές, έχουμε το ευρωπαϊκό διακύβευμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό και πρέπει ο κόσμος να έρθει να ψηφίσει. Πρέπει να διαλέξει θέλουμε τη συντήρηση ή θέλουμε την πρόοδο. Θέλουμε μια Ευρώπη των ολίγων και των ισχυρών ή μια Ευρώπη που ωφελεί τους πολλούς. Γι’ αυτό πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να μας εκπροσωπήσουν προοδευτικές φωνές στην Ευρώπη, για να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και για την κλιματική κρίση που είναι εδώ και είμαστε εδώ με ρεαλιστικές απαντήσεις, με ρεαλιστικό σχέδιο, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Ειδικά για την Δυτική Μακεδονία θέλω να πω ότι πρέπει να έχει μια φωνή στην Ευρωβουλή, γιατί βλέπουμε ότι τα προβλήματα τα οποία μας έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ από την βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι πολλά. Έχουμε οδηγηθεί σε μεγάλο οικονομικό μαρασμό, οι νέοι φεύγουν και αυτό το σκηνικό πρέπει να ανατραπεί.

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και στήριξης του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό επίπεδο αλλά όσο και σε Ευρωπαϊκό, για να δούμε ξανά την Δυτική Μακεδονία να ακμάζει.