Τοποθέτηση νέων απινιδωτών από τον Δήμο Φλώρινας σε σχολικές μονάδες της πόλης

Στην τοποθέτηση νέων φορητών απινιδωτών σε σχολικές μονάδες προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας, έχοντας ως πρώτιστη μέριμνα την υγεία της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Οι απινιδωτές παραδόθηκαν στους διευθυντές του 1ου Γενικού Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου και του 2ου Γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Όπως ανέφερε, κατά την παράδοση, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, “με την κίνηση αυτή κάνουμε ακόμα ένα βήμα, ώστε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας για όλους τους δημότες μας. Είναι μια πολύ σημαντική δράση πρόληψης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με την ευχή βέβαια να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ”.

Να σημειωθεί πως απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα εμφανή σημεία της πόλης όπου συναθροίζεται κόσμος, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό, με ειδική σήμανση του χώρου και είναι λειτουργικοί και διαθέσιμοι σε άτομα που γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες για την αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών.

Συγκεκριμένα, τα σημεία αυτά, πλην των παραπάνω σχολικών μονάδων, είναι:

 1. Ζωολογικός Κήπος
 2. Δικαστικό Μέγαρο (ισόγειο)
 3. Δημαρχείο (ισόγειο)
 4. Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας Πολιτισμού & Τουρισμού-Πρόνοια (επί της Δημοτικής Αγοράς)
 5. ΚΑΠΗ (ισόγειο)
 6. Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας (ισόγειο-πλησίον ΚΕΠ)
 7. Οδός Στ. Δραγούμη (πλησίον καταστήματος Ορόσημο-έναντι Vodafone)
 8. Νέο Πάρκο Φλώρινας (εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος)
 9. Πρώην Στρατόπεδο Τάγαρη (κτίριο Πολιτικής Προστασίας)
 10. Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)
 11. ΔΑΚ Φλώρινας