Σύσκεψη φορέων στα γραφεία του ΑΣΕΠΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

Την Παρασκευή 26/03/2021  με πρωτοβουλία του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στα γραφεία του ΑΣΕΠΑ, στο Αμύνταιο. Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού περιοχής Αμυνταίου κ.  Διαμάντω Κρητικού , ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Βασίλης Νοϊτσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανιακίου κ. Γιώργος Τσιβελεΐδης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαραγγίου κ. Αντώνης Κουντουρατζής. Ακόμα συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα κ. Πηλείδης Γιάννης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Λάζαρος Αθανασιάδης.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας. Ακόμα συζητήθηκαν αγροτικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν  τους καλλιεργητές της περιοχής. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και οι πρόεδροι ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Βουλευτή για να υπάρξει μείωση του ενοικίου τόσο για τις μονοετείς όσο και για τις πολυετείς καλλιέργειες. Ακόμα ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις από τον παγετό και τις θεομηνίες,  ειδικά αυτήν την εποχή που λόγω του τελευταίου παγετού εκτιμάται ότι οι ζημιές θα είναι τεράστιες.

Από την πλευρά του ο κ. βουλευτής δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης στο προσεχές διάστημα με τους αρμόδιους υπουργούς και  υπηρεσιακούς παράγοντες και  με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων , προκειμένου να συζητηθεί το θέμα  της μείωσης της τιμής των ενοικίων για τις αποκαλυφθείσες εκτάσεις. Παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και  με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και αναμένει να υπάρξει πλήρη εκτίμηση και εικόνα της  καταστροφής από τον τελευταίο παγετό έτσι ώστε να αποδοθούν έγκαιρα οι σχετικές αποζημιώσεις  στους δικαιούχους.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ