Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, για την έγκαιρη προετοιμασία και βελτιστοποίηση της πρόληψης εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 σύσκεψη στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και μηχανισμών.

Αναλυτικά, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο Διοικητής 1ου Συντάγματος Πεζικού Στέφανος Δοξάκης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Αθανάσιος Δούκας, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμυνταίου Απόστολος Θεοδώρου, ο συνεργάτης του Δήμου Αμυνταίου σε θέματα προγραμματισμού Νικόλαος Κοντίνης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας Ορέστης Καπουλίτσας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, συμμετοχής στο πρόγραμμα επιτηρήσεων σε κρίσιμες περιοχές,  συμμετοχής σε ασκήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αναβάθμισης του συστήματος ροής πληροφοριών και επικοινωνιών, διαθεσιμότητας πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα καταγραφής της συνολικής δύναμης που δύναται να επιχειρήσει σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Επίσης, τονίσθηκε η κρισιμότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.