Σχόλιο του γραφείου τύπου της επιτροπής περιοχής δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Φλώρινα και την Καστοριά

Ο κ. Τσίπρας με τις επισκέψεις του στη Φλώρινα και την Καστοριά, επιδίωξε  να σερβίρει την «ξαναζεσταμένη σούπα» της δήθεν «εναλλακτικής και δίκαιης» πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Απέδωσε το τεράστιο κύμα ακρίβειας, την αδυναμία του λαού της Δυτικής Μακεδονίας να ζεστάνει τα σπίτια του, στην «αισχροκέρδεια» και τα «υπερκέρδη» που δεν φορολογεί η κυβέρνηση, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική  της απελευθέρωσης της Ενέργειας, τη στρατηγική της «πράσινης» μετάβασης, και τη θέσπιση του χρηματιστηρίου ενέργειας, το «άγιο δισκοπότηρο» της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων,  που έχουν τη σφραγίδα και της πολιτικής του κόμματος του.

Άλλωστε αν ο κ. Τσίπρας ήθελε όντως σήμερα οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να μην είναι «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και η Δυτική Μακεδονία «μαύρη κηλίδα στο χάρτη» αντί να προτείνει μέτρα «ασπιρίνες» στα «προβλεπόμενα επίπεδα της ΕΕ» και των δημοσιονομικών αντοχών, θα μπορούσε  να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στην ολομέλεια της Βουλής στις 6 Δεκέμβρη, για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ύδρευση, στις τηλεπικοινωνίες, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Αυτό θα ήταν πραγματική ανακούφιση για το λαό της Δυτικής Μακεδονίας που ξεπαγιάζει το χειμώνα.

Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να κάνει στην άκρη τις προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που καλλιεργούν στάση αναμονής με το λαό στο παρασκήνιο. Η πραγματική «πολιτική αλλαγή» που δήθεν ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας μπορεί να έρθει μόνο αν ο λαός βγει στο προσκήνιο, οργανώνοντας τον αγώνα του «από τα κάτω». Ο λαός να συνταχθεί στον αγώνα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα τρόφιμα και των ειδικών φόρων στην Ενέργεια, ξήλωμα των «εργαλείων» που τον ξεζουμίζουν, όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, σε σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.  Σε αυτό το δρόμο ο λαός θα έχει «μέλλον και προοπτική» ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή αντεπίθεση για όσα δικαιούται και μπορεί να απολαύσει τον 21ο αιώνα.

7/12/2022

Από το Γραφείο Τύπου

της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ