Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Φλώρινας

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Τραϊανός Πετκάνης» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τις χιονοπτώσεις για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024», υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από τις χιονοπτώσεις.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρεσπών Στεργίου Γιώργος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Διοικητής 1ου Συντάγματος Πεζικού Στέφανος Δοξάκης, ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας Σωκράτης Παπαγεωργίου, ο Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας Χρήστος Μαυρουδής, ο Διοικητής Σμήνους Υποστήριξης της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Λεωνίδας Κατικαρίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης,  ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Ευάγγελος Μπιτόπουλος, ο εκπρόσωπος  Εκμετάλλευσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Ευθύμιος Πολιτίδης,  ο Γραμματέας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Παναγιώτης Κοϊδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας Κυριάκος Δούμτσης, οι εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μακεδονίας Χρυσούλα Μάντση, Δήμητρα Μπακαβέλου και Παναγιώτα Ατσάλου, η Αν. Προϊστάμενη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Τριανταφυλλιά Γκόγκου, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας Ορέστης Καπουλίτσας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Συλλίρης.