Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας με θέμα την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων – παγετού και πλημμυρών

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας με θέματα που αφορούν την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν από τυχόν εκδήλωση παγετών, χιονοπτώσεων και πλημμυρών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Μούλελη στην νέα αίθουσα Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δήμου Φλώρινας.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Σακουλέβας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Φλώρινας κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, o εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, ο εκπρόσωπος του τμήματος Τροχαίας Φλώρινας, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, η εκπρόσωπος των Εθελοντικών Οργανώσεων και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, για τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εποπτείας και για το πλήρη σχέδιο εφαρμογής εργασιών αποχιονισμού και απομάκρυνσης μεγάλων ποσοτήτων χιονιού. Ταυτόχρονα εξετάσθηκαν τα κύρια σημεία εκδήλωσης πλημμυρών και τα μέτρα αντιμετώπισης τους.

Επίσης, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν στη συζήτηση καταθέτοντας εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και για την ακόμα καλύτερη συνεργασία τους.

Μετά από διαλογική συζήτηση και με βάση τα μνημόνια ενεργειών που έχει συντάξει ο Δήμος Φλώρινας, τη νομοθεσία και τις οδηγίες των εγκυκλίων και ιδιαίτερα τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων καθορίστηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι ενέργειες του κάθε φορέα και οι απαραίτητες συνεργασίες, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα φαινόμενα.