Συνάντηση των βουλευτών Γ. Αντωνιάδη και Ζ. Τζηκαλάγια με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις στις δενδροκαλλιέργειες

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, είχαν συνάντηση στον ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία όλων των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές των δενδροκαλλιεργειών από τον παγετό.

Ως προς τις δενδροκαλλιέργειες που εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, υπάρχει μία φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Πρόβλημα υπάρχει για τις δενδροκαλλιέργειες που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και αφορά κυρίως μήλα, κεράσια κ.λπ από την περιοχή του Αμυνταίου, αλλά και της Φλώρινας. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι υπάρχει η πρόθεση να αποζημιωθούν και αυτές οι περιπτώσεις, όταν όμως θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το μέγεθος της ζημιάς, ως προς τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, αλλά και ως προς το πρόγραμμα ή το Ταμείο από το οποίο θα αποζημιωθούν.

Η βούληση είναι δεδομένη και από τον ΕΛΓΑ και από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οι επαφές συνεχίζονται και ευελπιστούμε οι θετικές ανακοινώσεις να γίνουν από την ΠΕ Φλώρινας.