Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη, για την πρόοδο των έργων του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα. 

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για τη συνολική βελτίωση και αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκ ευρώ.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον Περιφερειάρχη ο αρμόδιος Αντιπρύτανης κ. Ιορδανίδης Γεώργιος, κατά την πρωινή σύσκεψη του κ. Κασαπίδη με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη και συνεργάτες τους στη Φλώρινα.

Το άλλο μεγάλο έργο για το νέο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκ ευρώ, είναι στο στάδιο των μελετών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2022, σύμφωνα με τον ανάδοχο μελετητή και κατόπιν θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του.

Στο τελικό στάδιο των ειδικών μελετών και των σχετικών εγκρίσεών τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται και οι εργασίες που αφορούν στο κτίριο της «Αγίας Όλγας». Στην παρούσα φάση εκπονείται η επικαιροποίηση της μελέτης, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΦΛΩ., που βασικά περιλαμβάνει βελτιώσεις στατικής επάρκειας, με χρηματοδότηση 110.000€ από το ΕΑΠ. Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών και το έργο προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής, τόσο ως προς το διοικητήριο όσο και ως προς το αγρόκτημα, θέμα για το οποίο ζητήθηκε και η συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας για γρηγορότερη διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στην πολεοδομική τους ταυτοποίηση.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης συμφώνησε για την από κοινού συγκρότηση με το Πανεπιστήμιο, σχετικής ομάδας εργασίας με υπαλλήλους ανάλογων ειδικοτήτων για το σκοπό αυτό.