Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με τον Αν. Δ/νοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γ. Κοπανάκη για θέματα φωτοβολταϊκών, αγροτών κ.ά.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης, είχε συνάντηση με τον Αν. Δ/νοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιάννη Κοπανάκη. Τα βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τρία:

Το πρώτο θέμα αφορούσε στο πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών σε σχέση με τους αγρότες (πομόνες κ.λπ) και την παράλογη απαίτηση της ΔΕΗ οι αγρότες να πληρώσουν τις οφειλές τους στο ρεύμα χωρίς να γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές της ΔΕΗ προς τους αγρότες. Ο κ. Κοπανάκης δεσμεύτηκε να δει τάχιστα το θέμα και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχει επιλυθεί.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην αναβάθμιση των υποδομών ώστε να δέχονται περισσότερα φωτοβολταϊκά στην περιοχή του Αμυνταίου όπως ισχύει και στην περιοχή της Φλώρινας. Ο κ. Κοπανάκης ανέφερε πως αυτή δεν είναι αρμοδιότητα της ΔΕΗ, αλλά του ΑΔΜΗΕ. Παρόλα αυτά, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στους ομολόγους του στον ΑΔΜΗΕ.

Το τρίτο θέμα αφορούσε στην ενίσχυση της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με δωρεάν λιγνίτη από τη ΔΕΗ. Για το θέμα αυτό, ο κ. Κοπανάκης απάντησε πως προς το παρόν υπάρχει μια μικρή δυστοκία και θα επανεξεταστεί με το νέο έτος.

Στη συνέχεια ο βουλευτής έθεσε ως θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Φλωρινιώτες εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αναγκαστικά εργάζονται στο νομό Κοζάνης είτε λόγω κλεισίματος του ΑΗΣ Αμυνταίου είτε για άλλους λόγους και ζήτησε από τον κ. Κοπανάκη την κατανόηση της Διοίκησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον ΑΗΣ Μελίτης, ενώ συζήτησαν και για τη γενικότερη ενεργειακή πολιτική της ΔΕΗ στο Νομό Φλώρινας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ