Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με τον πρόεδρο και τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕ Φλώρινας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με τον πρόεδρο και τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕ Φλώρινας

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕ Φλώρινας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας και την ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, εντός και εκτός συνόρων. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της χρηματοδότησης της ανακαίνισης του κτιρίου και των εσωτερικών χώρων του ΕΒΕ Φλώρινας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπίρος: «Θεωρούμε ότι το ΕΒΕ, ως κοινωνικός εταίρος, έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά και δράση, με την παρουσία και τον λόγο του σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας. Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση της μεταξύ μας αγαστής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Από κοινού θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους που αφορούν στη συνδεσιμότητα και την ανάπτυξη των υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας ειδικότερα και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας γενικότερα, ενώ θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, με τις οποίες το ΕΒΕ διατηρεί άριστες σχέσεις, με σημαντικές μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νομού μας.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σάββας Σαπαλίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση γίνεται στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί το ΕΒΕ Φλώρινας με όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου δράσης για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της Π.Ε. Φλώρινας. Ενδεικτικά, θα αναφέρω την ανάγκη δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου, την ενδυνάμωση της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας, την επαναλειτουργία και αξιοποίηση της γραμμής Θεσ/νίκη – FYROM, τη σιδηροδρομική Εγνατία και άλλα αναπτυξιακά έργα. Δεσμευόμαστε για κοινές δράσεις και συνέχιση της συνεργασίας με την Π.Ε. Φλώρινας, με γνώμονα πάντα το καλό της περιοχής μας.»