Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου

Εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Νάντση Δημήτριο για τις συνέπειες της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο και τον σχεδιασμό για την μεταλιγνιτική εποχή, είχε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές.

Ο κ. Κιοσές επ΄ ευκαιρία του ανοίγματος της εστίασης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Δήμου Αμυνταίου και για τα αιτήματα περί μείωσης φόρων και εισφορών που έχουν κατατεθεί στην πολιτεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων που ορίζουν οι επιστήμονες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή επανεμφάνισης του φαινομένου ¨άνοιξε-κλείσε¨.

Ο κ. Νάντσης υπογράμμισε τα προβλήματα που ανακύπτουν στην απασχόληση και στο εισόδημα της περιοχής, κρίνοντας απαραίτητο τον σχεδιασμό μίας νέας προοπτικής και δίκαιης προσέγγισης, που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα, αλλά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας (δημιουργία βιομηχανικού πάρκου), ώστε να αξιοποιηθεί το υπάρχον και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Επίσης χαρακτήρισε μονόδρομο την επιστροφή του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευνοϊκού και συνάμα ανταγωνιστικού επιχειρηματικού-επενδυτικού περιβάλλοντος. Τέλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, μέσα από τη δημιουργία στοχευμένων και ρεαλιστικών υποδομών.

Από την πλευρά του ο κ. Κιοσές ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου για την καλή διάθεση και συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, με γνώμονα το κοινό καλό της περιοχής.