Συνάντηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα με το Σωματείο Εργαζομένων και επίσκεψή της στη ΔΕΥΑ Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα υποδέχτηκε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΦ εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων για τα θέματα που αφορούν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο οποίο περιέχεται η μεταφορά της διαχείρισης του νερού και των απορριμάτων στη  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Η κα Πέρκα σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά τον προάγγελο της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ανέλυσε το πως θα επηρεάσει τις εργασιακές συνθήκες, την τιμή, αλλά και την παρεχόμενη ποιότητα του νερού. Υπενθύμισε δε ότι αυτή η αντι-μεταρρύθμιση (ρυθμιστική νερού) είχε εισαχθεί και στα μνημόνια και αποκρούστηκε με επιτυχία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (2016).

«Ένα ακόμα δημόσιο αγαθό τίθεται προς πώληση και υπό αμφισβήτηση. Το νερό́ είναι κοινωνικό και δημόσιο αγαθό και η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν αποτελούν «αγορά». Δεν  συντρέχει δηλαδή η βασική́ προϋπόθεση που απαιτείται για την υπαγωγή́ μιας δραστηριότητας στην αρμοδιότητα μιας ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής.

Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο – κοινό αγαθό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί ακόμα μία ‘αγορά προς ρύθμιση’. Η αντίδρασή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού και σε αυτό το πολυνομοσχέδιο-σκούπα θα είναι δυναμική. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να παραμείνει άλλο στη διοίκηση του τόπου», παρατήρησε.

Τέλος, η κα Πέρκα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΦ, όπου συνάντησε υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους.