Συνάντηση στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας συναντήθηκε στο γραφείο του, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κωνσταντίνο Βύζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξη Πασχάλη Χαρούμενο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας Στέφανο Ιωαννίδη και συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης και ανάπτυξης του κλάδου της κτηνοτροφίας.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της χορήγησης αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων, προκειμένου οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας να αντιμετωπίσουν με επάρκεια τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται στον χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ευχαρίστησε τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κωνσταντίνο Βύζα, όσο  και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξη Πασχάλη Χαρούμενο που τον επισκέφτηκαν, προκειμένου να εξετάσουν θέματα που αφορούν τους γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής και χρήζουν άμεσων αποφάσεων.