Συνάντηση με Παναγιωτάκη για λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Η επαναλειτουργία των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη την Τετάρτη 6 Απριλίου στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας, από την πλευρά της ΔΕΗ ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δόλογλου, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής κ. Ιωάννης Κοπανάκης, η Γενική Διευθύντρια Ορυχείων κ. Όλγα Κουρίδου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας κ. Στέφανος Παλαβός, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε διαβεβαίωση από πλευράς ΔΕΗ ότι κινείται προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του προβλήματος, με τον κ. Παναγιωτάκη να εκφράζει την πεποίθηση ότι με τη συνεργασία των υπηρεσιών της ΔΕΗ και των ορυχείων Αχλάδας θα βρεθεί η βέλτιστη κοινά αποδεκτή λύση για την επαναλειτουργία των λιγνιτωρυχείων.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου καθώς και θέματα που άπτονται του επιχειρησιακού προγράμματος της ΔΕΗ στην Π.Ε. Φλώρινας.

Ως Π.Ε. Φλώρινας, και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία των λιγνιτωρυχείων συμβάλλοντας τελικά και στη βελτίωση της τοπικής οικονομίας.