Στ. Παπασωτηρίου:  «Άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση ζημιών σε καλλιέργειες του Αμυνταίου»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στο αίτημα των παραγωγών από Βεγόρα, Μανιάκι και Αντίγονο. Αμέσως μετά τις χθεσινές (28/5) καταστροφικές χαλαζοπτώσεις και την καταρρακτώδη βροχή που ακολούθησε πλήττοντας κερασιές, ροδακινιές και καλλιέργειες καλαμποκιού στα χωριά του Αμυνταίου, ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στ. Παπασωτηρίου

επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο ζητώντας την επιτάχυνση της καταγραφής των ζημιών από κλιμάκια του Οργανισμού.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό ο ΕΛΓΑ απέστειλε σήμερα στο Αμύνταιο γεωτεχνικούς για επιτόπιους ελέγχους σε όσα χωράφια επλήγησαν από τη θεομηνία. Ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στ. Παπασωτηρίου αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ για την άμεση παρέμβασή τους, ζήτησε την παράλληλη επιτάχυνση όλων των εγκριτικών διαδικασιών προκειμένου να οριστικοποιηθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες της περιοχής.

Ο Στ. Παπασωτηρίου δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά παραμένουμε δίπλα στους αγρότες της Φλώρινας που πλήττονται από τη κλιματική αλλαγή και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ από κοντά τις σχετικές διαδικασίες αποζημίωσης, όπως άλλωστε έκανα και το τελευταίο έτος για άλλα μείζονα θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας, όπως είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Στόχος μας είναι να καλύπτονται όλοι οι νέοι κίνδυνοι για την πρωτογενή παραγωγή, τους οποίους γεννά η κλιματική κρίση».