Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ευκαιρία για το ΕΣΥ η μεταρρύθμιση Γεωργιάδη»

Κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου εστίασε στις ευκαιρίες που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ στη περιφέρεια.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Φλώρινας και πρώην διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναζωογόνηση των δημόσιων δόμων Υγείας μέσα από την αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων δυνάμεων του ΕΣΥ, την προσέλκυση και νέων ανθρώπων στο Δημόσιο Σύστημα και την κάλυψη υπαρκτών κοινωνικών αναγκών.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου δύο είναι τα βασικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί η ΝΔ γι’ αυτό τον σκοπό. Τη διευκόλυνση της άσκησης ιδιωτικού έργου από όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και -για 1η φορά- την ενεργοποίηση των απογευματινών χειρουργείων σε δημόσια νοσοκομεία, όπως αυτό της Φλώρινας, καλύπτοντας ασθενείς που διαφορετικά θα πήγαιναν στην ιδιωτική υγεία.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο 1ο μέτρο, ο Σταύρος Παπασωτηρίου επεσήμανε ότι η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου θα καταστήσει το ΕΣΥ πιο ελκυστικό για όλους τους επαγγελματίες υγείας, ιδιαίτερα στη περιφέρεια όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, η θεσμοθετούμενη ενεργοποίηση των Κινητών Ομάδων Υγείας σε δράσεις όχι μόνο πρόληψης, αλλά και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα προσφέρει σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Φλώρινα, νέες κατ’ οίκον υπηρεσίες που σήμερα δεν είναι διαθέσιμες. Δωρεάν υπηρεσίες υγείας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα αυξήσουν την πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα και θα μειώσουν τις γεωγραφικές ανισότητες στο ΕΣΥ.