Π. Πέρκα: «Ο Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να εισπράξουν αυτά που όφειλαν να δώσουν οι καναλάρχες τόσα χρόνια και να ρυθμίσουν το τηλεοπτικό πεδίο» (video)

Τηλεοπτική παρουσία της Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πέρκα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN σχετικά με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Παππά.

Η κ. Πέρκα τοποθετήθηκε ως εξής:

  • Η παραπομπή του κ. Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής είναι σαφώς μια προσπάθεια διαφυγής της κυβέρνησης από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί λόγω των χειρισμών της στα θέματα της πανδημίας.
  • Τα ερωτήματα του νομικού κόσμου, αλλά και του απλού λαού είναι: «Ποιο είναι το αδίκημα; Γιατί παραπέμπεται;». Επιχείρημα μια αστική διαφορά, η οποία έχει εκδικαστεί στο Διεθνές Διοικητικό Δικαστήριο, με τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα να έχουν καταπέσει και μάλιστα, η απόφαση εγκρίθηκε και από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
  • Ποιο είναι το αδίκημα με την έννοια της βλάβης του δημοσίου συμφέροντος; Ο Ν. Παππάς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που κατάφεραν ήταν να εισπράξουν αυτά που όφειλαν να δώσουν οι καναλάρχες τόσα χρόνια -200 εκ. ευρώ- και να ρυθμίσουν το τηλεοπτικό πεδίο.
  • Είναι προφανές ότι πρόκειται για πολιτικό αντιπερισπασμό γιατί δεν προέκυψε χθες από την πρώτη συνεδρίαση και κατάθεση των απόψεων ποιο είναι το αδίκημα, αλλά ούτε που στηρίζεται όλο αυτό. Έχουν αποκρυφθεί από τον φάκελο της προκαταρτικής οι δικαστικές αποφάσεις που θα έπρεπε να είναι το βασικό στοιχείο.
  • Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση σε αυτά που είπε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος είναι μετριοπαθής και σοβαρός. Αυτό που είπατε για το μέλλον…το μήνυμα που δίνεται σε όλη αυτή την υπόθεση με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι: «να μην τολμήσει κανείς ποτέ να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα σε αυτό το χώρο γιατί θα υπάρχει ποινή, θα υπάρχει δίωξη». Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την προανακριτική.
  • Από τα λεγόμενα και τις αιτιάσεις του κ. Καλογρίτσα, το ένα μέρος εξυπηρετεί το αφήγημα της ΝΔ και χρησιμοποιείται. Υπάρχουν πάρα πολλές αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του, που λέει και ‘ξελέει’, όπως για τα 3 εκ., για το Documento… αυτά όμως αποκρύβονται.
  • Είναι φανερό και γι’ αυτό λέμε ότι είναι στημένο, διότι διερευνούν επιλεκτικά. Δεν λέμε ότι είμαστε ενάντια στις προανακριτικές και στη διερεύνηση, αλλά επιμένω να λέω: «Ποιο είναι το αδίκημα που έβλαψε το δημόσιο συμφέρον; Υπάρχει κατηγορία ότι ο Ν. Παππάς έχει χρηματιστεί; Όχι. Γιατί κρύβονται οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν δώσει απαντήσεις στον κ. Καλογρίτσα γι’ αυτά που ισχυρίζεται; Το δικαστήριο έχει απαντήσει ότι είναι εκτελεστή η σύμβαση που έχει συνάψει.
  • Πάντως, αυτό να μην το ξεχνάμε, τον κ. Καλογρίτσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον κήρυξε έκπτωτο.

 

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/hJAkC3yf5U8