Π. Πέρκα: «Να είναι δεδομένη η αναγγελία της καταστροφής από την χαλαζόπτωση στην περιοχή Αμυνταίου – όχι εμπαιγμός όπως το προανθικό στάδιο»

Συμμερίζομαι την αγωνία των συμπολιτών αγροτών/ισσων της περιοχής μας και αναλογίζομαι πλήρως την ανυπολόγιστη ζημιά που υπέστησαν χθες από χαλαζόπτωση, στον κάμπο του Αμυνταίου – Βεγορίτιδας – Φιλώτα.
Θεωρώ δεδομένη την αναγγελία της καταστροφής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και ακόμη πιο δεδομένη και επιτακτική την άμεση αποζημίωση των παραγωγών.
Πρόσφατα σημειώσαμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο. Δεν είναι ανεκτή η οποιαδήποτε καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, όπως δεν είναι ανεκτός ο εμπαιγμός που συμβαίνει παραπάνω από έναν χρόνο για την καταστροφή που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες της περιοχής σε προανθικό στάδιο.
Επισημαίνω για πολλοστή φορά πως η ενεργειακή κρίση, η τρομακτική ακρίβεια στα αγροτικά καύσιμα, εφόδια και ρεύμα, η έλλειψη ρευστότητας από την μη απόδοση της Κάρτας του Αγρότη, αλλά και η κωλυσιεργία ή ανυπαρξία πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να δώσει ουσιαστική στήριξη στην αγροτική παραγωγή -πέραν του ότι δεν δίνει κανένα κίνητρο στους αγρότες της περιοχής μας για να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της μετάβασης- μπορεί να οδηγήσει σε επισιτιστική κρίση.
Ο αγροτικός κόσμος και οι πολίτες της ΠΕ Φλώρινας δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την υποκρισία και την παραμέληση.

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Π. Πέρκα