ΠΕΡΚΑ-ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ: Θα αποδοθεί η Κάρτα του Αγρότη;

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας Π. Πέρκα, Ο. Τελιγιορίδου και Κ. Βέττα, έχοντας την συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Σ. Αραχωβίτη, αλλά και 36 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την αδυναμία ενεργοποίησης και απόδοσης της Κάρτας του Αγρότη στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι Βουλευτές σημειώνουν ότι το εμβληματικό νομοθέτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έλυσε το πρόβλημα ρευστότητας του αγροτοκτηνοτροφικού χώρου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι δεν έχει αποδοθεί ακόμα και παράλληλα με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις του ενεργειακού κόστους σε ρεύμα, καύσιμα και φυτοφάρμακα, τους ελάχιστους οικονομικούς πόρους και σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας έχει δημιουργηθεί στους παραγωγούς τεράστια οικονομική ασφυξία.

Σημειώνεται λοιπόν ότι στο δυσχερές πανδημικό, ενεργειακό και οικονομικό πλαίσιο, όπου το ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης γίνεται πλέον εμφανές, υπάρχουν πλείστες καταγγελίες για την μη απόδοση της Κάρτας του Αγρότη που έχει συνδεθεί με τη νέα δυσλειτουργική πλατφόρμα δηλώσεων ΟΣΔΕ, η οποία επίσης καθυστέρησε να λειτουργήσει.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση ενεργοποίηση και απόδοση της Κάρτας του Αγρότη.

 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

https://bit.ly/3O2Uau3