Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της Π.Ε. Φλώρινας που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της Π.Ε. Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η γνωστοποίηση και η στήριξη των θέσεων του Επιμελητηρίου για την μεταλιγνιτική περίοδο.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας παρακολουθεί και συμμετέχει στις ομάδες εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την προετοιμασία μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο. Στην προσπάθεια αυτή πραγματοποιείται έρευνα με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, συνεργάτες του Επιμελητηρίου, η οποία θα είναι έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η έρευνα- μελέτη θα αποτελέσει το διεκδικητικό και αναπτυξιακό εργαλείο  προβολής της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε ερωτηματολόγιο σχετικά με την μεταλιγνιτική περίοδο, πραγματοποιήθηκαν επαφές με μεταποιητικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές, αγροδιατροφικές, εμπορικές κ.α.

Επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Φλώρινας και συνομίλησε με τη Διοίκηση, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε σχετικά με την μεταλιγνιτική περίοδο, και αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αποδοχή των θέσεων του Επιμελητηρίου όπως παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο.

Φλώρινα, 31/07/2020

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ