Ξεσηκωμός αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με κέντρο δράσης τους συλλόγους και τα σωματεία μας ως τη λευτεριά

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/05 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΔΗ (ΚΑΝΟΝΙΑ)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από την επέτειο της Νάκμπα (συνώνυμου της καταστροφής για τον παλαιστινιακό λαό) και σχεδόν εφτά μήνες από την δολοφονική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, με αποτέλεσμα πάνω από 35.000 νεκρούς, εκ των οποίων το 60% είναι γυναίκες και παιδιά. Παρόλα αυτά η παλαιστινιακή αντίσταση δεν σταματά και αντεπιτίθεται ακόμα κι εκεί που υποτίθεται οι ισραηλινές δυνάμεις θανάτου και εθνοκάθαρσης είχαν καθαρίσει το πεδίο, όπως στη βόρεια Γάζα. Το κράτος του Ισραήλ προχωρά ήδη σε επιχειρήσεις στη Ράφα, στην πόλη όπου στοιβάζονται έως και 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, οδηγώντας τους σε απόγνωση.

Την ίδια ώρα το μαζικό και ριζοσπαστικό κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη και όλο τον κόσμο κατακτά τα πανεπιστήμια και τα λιμάνια, τους δρόμους, τις πλατείες και τους τόπους δουλειάς, απαιτώντας να παύσει κάθε υποστήριξη, κάθε συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Και στην Ελλάδα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Το Ισραήλ έχει ήδη ηττηθεί στις συνειδήσεις των λαών, όπως και όσοι είναι συνένοχοι στη γενοκτονία: οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της. Μαζί και η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η συναινετική αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εθνικιστών κλπ. που δεν διαφοροποιούνται.

Για όλους αυτούς τους λόγους η φετινή επέτειος της Νάκμπα έχει ιδιαίτερη σημασία. Έχει ιδιαίτερη σημασία οι εργαζόμενοι/ες και οι νέες/οι και στην Ελλάδα να βρεθούν στους δρόμους, διαδηλώνοντας στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία στις 15 Μάη, στις 18:00, με βάση το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και σχημάτων. Να είναι όλη η πόλη εκεί!

–  Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό – νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση.

–  Τερματισμός της κατοχής και της γενοκτονίας, να σταματήσει τώρα η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

–  Καμιά συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

–  ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ΕΕ, ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχοι στο έγκλημα.

–  Να επιστρέψει η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ