Με το βλέμμα στο μέλλον έγινε πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς στη Φλώρινα

Η Νέα Αριστερά Φλώρινας πραγματοποίησε την Κυριακή 21/01 με νεανική συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον των πολιτών της Φλώρινας -παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες-, την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Εισηγήτρια της ανοιχτής συνέλευσης ήταν η Βουλευτής Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, η οποία ανέδειξε όλες τις πτυχές της ανάγκης της δημιουργίας του εγχειρήματος της Νέας Αριστεράς και αποδόμησε το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ. Στάθηκε στο τρίπτυχο της Νέας Αριστεράς: Κοινωνική Δικαιοσύνη – Κλιματική Δικαιοσύνη – Επανεκκίνηση της Δημοκρατίας, ως προτεραιότητες και μάχες που θα δοθούν για την κλιματική κρίση, την  ακρίβεια, την κοινωνική δικαιοσύνη και Δημοκρατία, το δικαίωμα στην στέγη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις. Παρατήρησε ότι η Νέα Αριστερά με καθαρό λόγο, παρεμβαίνει με σαφήνεια, προγραμματικές θέσεις και λύσεις για τις ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία. Σημείωσε ότι ο στόχος είναι η επαναφορά του πολιτικού περιεχομένου στη δημόσια συζήτηση διότι το καθεστώς της δεξιάς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ατάκες και κραυγές. Ανέλυσε τις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για την περιοχή της Φλώρινας και κατέληξε στους λόγους και την αναγκαιότητα που οδήγησε στη σύσταση αυτού του νέου πολιτικού χώρου. «Ο στόχος μας ήταν να ξαναθυμηθεί η Βουλή και ο τόπος πως είναι ο τεκμηριωμένος, αριστερός, καθαρός λόγος. Για αυτό έγινε και η διάσπαση, για να μην εγκαταλειφθούν οι ιδέες», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρέμβαση του Κωνσταντίνου Βλαχάκη, ο οποίος εκπροσωπώντας τη νεολαία, μίλησε για το πως η Αριστερά καταρτά πρόγραμμα που απευθύνεται στους νέους πολίτες με στόχο την επιστροφή στον τόπο τους, ώστε να γίνουν τα πιο παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Μίλησε για ένα νέο εγχείρημα που θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της νέας γενιάς ώστε να μπουν μπροστά στις μάχες του επόμενου διαστήματος και θα τους εμπνέει να εμπιστευτούν ξανά την πολιτική. Σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να υποστηριχθεί το φοιτητικό κίνημα ενάντια στη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με την αλλαγή του νόμου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και πως η κατάλυση του Αρ.16 από την πίσω πόρτα, θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική απαξίωση δεκάδων Τμημάτων των Περιφερειακών Πανεπιστημίων και θα ενισχύσει κι άλλο τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες.

Τέλος, ακολούθησαν τοποθετήσεις από νέους, συμπολίτες/ισσες μας που εξέφρασαν τις αγωνίες τους και τις ανάγκες ανάταξης του χώρου ώστε με αισιοδοξία, συνεκτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει.

Νέα Αριστερά Φλώρινας

Ακολούθησέ μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/neaaristeraflorina

Γίνε μέλος:

https://forms.gle/e6mxN5YqEHerprSq8

Δείτε εδώ τα βίντεο: