Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 50

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές,  καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Εύχομαι επίσης υγεία και δύναμη στις οικογένειες και τους καθηγητές σας, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζουν τις προσπάθειές σας.

Φτάσατε στο τέλος του ταξιδιού. Σας βρίσκει ταλαιπωρημένους, μας βρίσκει υπερήφανους!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι σημασία δεν έχει τόσο ο προορισμός όσο το ίδιο το ταξίδι. Η διαδικασία που προηγήθηκε, όλες οι όμορφες στιγμές που στερηθήκατε, το πείσμα, ο αγώνας, τα δάκρυα, είναι όλα αυτά που χαλύβδωσαν το πνεύμα σας και σας προετοίμασαν για τους υφάλους της ζωής.

Το αν θα βάλετε ένα λιθαράκι προόδου σε αυτόν τον κόσμο ή αν θα ζήσετε όμορφα τη ζωής σας δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, στον βαθμό που φαντάζεστε.

Έχετε κατά νου ότι στα 18 σας δε συναντάτε τη μόνη πόρτα της ζωής σας, αλλά απλά την πρώτη. Και πάντα θα υπάρχουν πόρτες μεγάλες, φρεσκολουστραρισμένες και μεγαλοπρεπείς που διαβαίνοντάς τες το εσωτερικό τους δε θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας, ενώ αντίθετα άλλες, μικρές, γδαρμένες και ταπεινές, μπορεί να κρύβουν στα ενδότερά τους τους πιο όμορφους θησαυρούς.

Ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο, ο Greg Popovich, είχε πει κάποτε κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:

«Όταν τίποτα δε φαίνεται να πάει καλά, ρίχνω μια ματιά στον σκαπανέα που χτυπάει τον βράχο 100 φορές χωρίς να το βάζει κάτω, αν και δεν έχει φανεί η παραμικρή ρωγμή. Στο 101ο χτύπημα ο βράχος σπάει κι εγώ ξέρω πως δεν ήταν αυτό το χτύπημα που τον έσπασε, αλλά όλα όσα είχαν γίνει μέχρι τότε».

Η προσπάθεια δεν πάει ποτέ χαμένη.

Καλή επιτυχία σε όλους!