Μήνυμα της Βουλεύτριας Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη….ημέρα της γυναίκας! Μέρα αναστοχασμού και απολογισμού. Καλούμαστε να επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκοσμίως.

Αυτή η ημέρα δεν πρέπει να είναι μόνο μια ευκαιρία για γιορτές, αλλά και για ανάληψη δράσης ενάντια στις διαρθρωτικές ανισότητες που εξακολουθούν να υφίστανται. Μια ημέρα για να αναδείξουμε τον αγώνα ενάντια στην επιβολή βίας στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικοκτονιών και των ακρωτηριασμών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την κουλτούρα της βίας κατά των γυναικών και να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε γυναίκα να νιώθει ασφαλής και προστατευμένη, διεκδικώντας την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στο ποινικό μας δίκαιο.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής, στην εργασία, την πολιτική, την εκπαίδευση και την υγεία. Αυτό σημαίνει να επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός κοινωνικού συστήματος που θα υποστηρίζει τις ανάγκες των γυναικών, προάγοντας την πρόσβασή τους σε ισότιμες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Στη σκιά της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, απαιτούμε πλήρη διαλεύκανση και δικαίωση. Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών/τριων για τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Συντασσόμαστε στο πλευρό των γυναικών της Παλαιστίνης. Υποστηρίζουμε το φιλειρηνικό κίνημα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ημέρα ως ευκαιρία να ενισχύσουμε τις φωνές μας και να αναδείξουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, όπου οι γυναίκες θα έχουν την ίδια ευκαιρία με τους άνδρες να ζουν, να εργάζονται και να αναπτύσσονται χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.

Η Βουλεύτρια Φλώρινας

Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα