Μήνυμα της Βουλεύτριας Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές της ΠΕ Φλώρινας,

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να σας απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχές για επιτυχία και δύναμη. Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και αντιξοότητες, η προσπάθεια και η επιμονή σας αποτελούν παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας.

Ως Βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, πιστεύω βαθιά στη σημασία της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, που είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι παρά ένα βήμα στο μακρύ ταξίδι της γνώσης. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, η αξία σας δεν καθορίζεται από αριθμούς και ελάχιστες βάσεις, αλλά από την προσωπικότητά σας, τις αρχές σας και τον αγώνα σας για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Σας καλώ να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Η συλλογική προσπάθεια και η αλληλεγγύη είναι αξίες που μας ενώνουν και μας ενδυναμώνουν. Να θυμάστε ότι το μέλλον είναι στα χέρια σας και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται κάθε μέρα. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι για εσάς τα πιο παραγωγικά και κρίσιμα είτε περάσετε σε κάποια σχολή είτε όχι. Είναι τα χρόνια που θα διαμορφωθεί η κρίση και η προσωπικότητα σας, που θα γεμίσετε γνώσεις και εμπειρίες. Να τα εκμεταλλευτείτε αυτά τα χρόνια όπου και εάν είστε, φοιτητές/τριες ή εργαζόμενοι/ες, διαβάστε, ακούστε μουσική, αγαπήστε τη συλλογικότητα, γυρίστε την πλάτη σε λογικές «ο καθείς για τον εαυτό του».

Εύχομαι επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να σας στηρίζουν με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, καθώς ο ρόλος τους είναι αναντικατάστατος.

Να έχετε τα αποτελέσματα που θα ανταμείψουν στο έπακρο τις προσπάθειές σας και σας διαβεβαιώ ότι θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της περιοχής μας, για μία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους/ες, για σπουδές με αντίκρισμα και πρόοδο για τον τόπο μας. Μαζί σας κι εγώ, αντιμάχομαι όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται και αδικούν τις γενιές σας.

Καλή επιτυχία με δύναμη και υπομονή.

Η Βουλεύτρια Φλώρινας

Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα