Κ.Κ.Ε. Τ.Ε. Φλώρινας: Θέλει η Περιφερειακή Αρχή να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Δεν πέρασε πολύ καιρός που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες η επιστροφή του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από την χαρά του, έσπευσε να θέσει τις υπηρεσίες της περιφέρειας στις ανάγκες της εκλογικής επιτυχίας της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η διοργάνωση διημερίδας στην Φλώρινα από την αντιπεριφέρεια το Σάββατο και Κυριακή 11-12 Μαΐου με θέμα: «Φλώρινα, ο βόρειος προμαχώνας του Ελληνισμού» με συντονιστή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία τον κ Γεώργιο Αυτιά.

Πέρα από το εξόφθαλμο «προμοτάρισμα» του συγκεκριμένου υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας με έξοδα της περιφέρειας, προβληματισμό δημιουργεί και η θεματολογία της διημερίδας.

Η επιλογή θεμάτων όπως: «Ο μακαριστός μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης», «η συμβολή του στρατιωτικού τουρισμού στη Φλώρινα», «το ατύχημα της V Μεραρχίας στο Σόροβιτς» κ.α. μόνο τυχαία δεν είναι.

Κατανοούμε την ανάγκη τους να χαϊδέψουν τα αυτιά  του «ακροδεξιού κοινού» ενόψει των εκλογών, όμως σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται , ο πόλεμος κλιμακώνεται, τα Βαλκάνια μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα η επίκληση στον σκοταδισμό, η ανύψωση του «εθνικού πατριωτικού αισθήματος» μόνο θετικές εξελίξεις δεν προμηνύουν για το λαό μας.

Κάτι επιπλέον που αποδεικνύεται είναι ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση του κοσμοπολιτισμού  άνετα χωράνε ανάλογες εθνικοπατριωτικές διημερίδες. Ότι κοσμοπολιτισμός και εθνικισμός είναι  η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Από τη μία να πίνουν νερό στο όνομα της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την άλλη να κλαίγονται για «χαμένες ευκαιρίες» για τα σύνορα του αστικού κράτους.

’Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας, της Φλώρινας να βγάλει τα συμπεράσματα του. Ο λαός μας έχει πληρώσει ακριβά τις  «Μεγάλες ιδέες», τις «χαμένες ευκαιρίες» με αίμα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στις ευρωεκλογές του Ιούνη να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων, της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, της στήριξης των φασιστών της Ουκρανίας, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που απαγορεύει κομμουνιστικά σύμβολα και αποκαθιστά φασίστες και ναζιστές κ.α.

Να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης με πιο δυνατό ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας!.

Φλώρινα 10/5/2024