Κασσελάκης ή Ανδρουλάκης;

Το μεγάλο ενδιαφέρον των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι και για το ποιος θα προηγηθεί,  για να ενώσει την ξεχαρβαλωμένη και  πολυτεμαχισμένη σήμερα,  δημοκρατκή παράταξη της κεντροαριστεράς. Τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να ηγηθούν της νέας προσπάθειας είναι ο πολύ νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ολίγον παλιός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι δίδυμα αδέρφια διχασμένα, που πίνουν νερό από το ίδιο ιδεολογικό πηγάδι.

Την Κυριακή οι δύο πρόεδροι  θα κριθούν από την κοινωνία , για το ποιος είναι πιο ικανός να ηγηθεί στο νέο ξεκίνημα και να συμφιλιώσει την προοδευτική παράταξη. Ποιος από τους δύο θα μπορέσει να γιατρέψει παλιές πληγές. Να μας θυμίσει και να κάνει πράξη της ξεχασμένες ανεκπλήρωτες  αρχές της 3ης  του Σεπτέμβρη , που μιλούσαν για λαϊκή κυριαρχία. Ποιος θα καθοδηγήσει ενωμένη την ελληνική κοινωνία , προς τις επόμενες εθνικές εκλογές ενάντια στις εώς τώρα αλαζονικές διεφθαρμένες κυβερνήσεις,  που χρεοκόπησαν τη χώρα μας και ταπεινώνουν καθημερινά τους Έλληνες.

Κανένας σήμερα δεν ακούει και δεν νοιάζεται για τις αριστερές και δεξιές ψευτο θεωρητικές ιδεολογίες. Οι Έλληνες του σήμερα θέλουν έναν έντιμο πρωθυπουργό,  που να σέβεται το δημόσιο χρήμα και να εδραιώσει επιτέλους με πράξεις την περιβόητη αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη παντού.

Φλώρινα 5 Ιουνίου

Γιάννης Χριστάκης