Η Τ.Ε. του ΚΚΕ Φλώρινας για τα κρούσματα στο γηροκομείο

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τα κρούσματα Covid-19 σε τροφίμους του γηροκομείου της Φλώρινας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Αντιπεριφέρειας, του δήμου στην πρόληψη, στην έγκαιρη εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στις κλειστές δομές του νομού μας. Χρήματα για επαναλαμβανόμενα τακτικά τεστ σε εργαζόμενους και τροφίμους δεν υπάρχουν, αλλά τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πραγματική ενίσχυσή του, αλλά καταθέτει τον προϋπολογισμό 2021, στον οποίο οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται ακόμη περισσότερο κατά 500 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι ενώ η κρατική δαπάνη για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα του 2021, φθάνει στο αστρονομικό ύψος των 2,5 δισ. Ευρώ.
Η υγεία και η ζωή των ανθρώπων δεν μπορεί να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Εκτός από την ατομική ευθύνη, που μόνο σ’ αυτήν επιμένει η κυβέρνηση, υπάρχει και η κρατική την οποία επιμελώς αποποιείται.
Άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ σε όλες τις προνοιακές δομές, σε κάθε χώρο ευπαθών και ευάλωτων ομάδων:
Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που εργάζονται στο γηροκομείο.
Το ίδιο και για τους τροφίμους που διαμένουν στο Γηροκομείο.
Να γίνουν άμεσα, με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης, τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.
Το ίδιο να συμβεί και σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους τροφίμους του Γηροκομείου.
Να εξασφαλιστεί με ευθύνη και των τοπικών φορέων η απρόσκοπτη διακομιδή ειδών πρώτης ανάγκης από και προς το Γηροκομείο αλλά και προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ,οι οποίες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.
Πλήρη καθημερινή ιατρική παρακολούθηση των τροφίμων του Γηροκομείου, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα αν έχουν συμπτώματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
• Δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ.
• Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δωρεάν δικαίωμα για όλους
• Σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».