Η Πέτη Πέρκα στον ΣΚΑΙ: «Τα μέλη του κόμματος πρέπει να ενεργοποιηθούν έτσι ώστε να έχουμε μία δυναμική παρουσία στη Βουλή και στην κοινωνία. Δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο». » (video)

Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρχικά σχολίασε σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου: «Είμαι αισιόδοξη διότι μας χρειάζεται η κοινωνία και το κόμμα. Όλοι και όλες μαζί πρέπει να συνθέσουμε και να καταλήξουμε καταρχήν για τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και γρήγορα να περάσουμε στο να εκλέξουμε τον/την νέο/α Πρόεδρο του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μαζί μας και παραμένει στο κόμμα. Υπάρχει λοιπόν ένα κόμμα που έχει πολλά μέλη και πρέπει όλα να ενεργοποιηθούν έτσι ώστε να κάνουμε μία δυναμική παρουσία στη Βουλή και στην κοινωνία. Δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο».

Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αν δεν είναι η κα Γεροβασίλη, σημείωσε: «Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Αυτό θα το αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει σήμερα. Φαντάζομαι πως θα μάθουμε πολύ γρήγορα».

Στη συνέχεια, παρατήρησε σχετικά με τον αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Α. Τσίπρα: «Βεβαίως. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ήταν καταλυτική και θα καταγραφεί ως ιστορική. Το κόμμα όμως έχει και παρελθόν και μέλλον. Έχει πρόγραμμα, ιστορική διαδρομή, μέλη. Είναι ένα οργανωμένο κόμμα, το οποίο θα ξεπεράσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, γιατί όπως προ-είπα, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική σκηνή.

Η κα Πέρκα, στη συνέχεια, στο ερώτημα για το αν θέσει υποψηφιότητα, απάντησε χαμογελαστά πως όχι. «Με την έννοια αυτή θα έλεγε κάποιος ότι τουλάχιστον οι 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλουν υποψηφιότητα. Δεν πάει έτσι. Θα πρέπει να μπουν τα κριτήρια, τι και τι πρέπει να εκπροσωπήσει ο/η νέος/α Πρόεδρος, τι πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει, πως δηλαδή θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας -αυτή που κάπως χάθηκε στον προεκλογικό διάλογο και όχι με δική μας αποκλειστική ευθύνη- πως μπορεί να συνθέσει και να ενώσει το κόμμα και τέλος, πως μπορεί να εμπνεύσει την κοινωνία. Εγώ συνηθίζω να λέω να ‘έχει ανάσα’ στην προσωπικότητά του.

Για το αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορέσει να εμπνεύσει, να ενώσει και να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο αντίστοιχο του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Βεβαίως και υπάρχουν. Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες. Τα χαρακτηριστικά και για το αν μπορεί κάποιος φαίνονται εφόσον κριθεί…αυτή είναι η αλήθεια. Κάποια σε προϊδεάζουν από πριν, αλλά μετά όταν αναλάβει έναν ρόλο φαίνεται η δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε αυτό».

Σχετικά με τις προτεινόμενες ημερομηνίες εκλογής Προέδρου και διαδικασιών, σημείωσε: «Είπα και πριν ότι όλα πρέπει να γίνουν αρκετά γρήγορα και δεν πρέπει να χάσουμε πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Από τη μια είναι αυτό, αλλά από την άλλη έχω τον προβληματισμό ότι πρέπει να γίνει μια ενδελεχής ανάλυση και ξεκαθάρισμα της πολιτικής μας γραμμής. Αυτό βέβαια, μπορεί να γίνει και αργότερα, ο/η Πρόεδρος όμως άμεσα.

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/XrQReEq4roE