Ευχαριστήριο της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου

Κλείνοντας έναν κύκλο τεσσάρων Συνεντεύξεων Τύπου στις έδρες των 4 Π.Ε. της Περιφέρειας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Μέσα που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φιλοξένησαν την αγωνία που προσπαθήσαμε να εκφράσουμε με αυτές.

Καταδείξαμε στις συνεντεύξεις μας με στοιχεία, που κανείς δεν αμφισβήτησε, ότι:

-Η Δυτική Μακεδονία σήμερα, με 40% πτώση του ΑΕΠ, με  ανεργία των νέων 70% , με την μεγαλύτερη ανεργία και την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση στην Ευρώπη, είναι ένας σύγχρονος «Τιτανικός» που βουλιάζει.

-Χρειάζεται «σωστικές λέμβους» για τους πολίτες της. Αλλά οι «σωστικές λέμβοι» (ΕΣΠΑ, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, Ταμείο Ανάκαμψης), τραβάν για αλλού. Για άλλες περιοχές, παρά το γεγονός ότι αυτές δεν κινδυνεύουν να «πνιγούν»!

-Χαρακτηρίσαμε μοιραίους του πολιτικούς εκείνους, που απ΄ την αρχή δεν απέτρεψαν το «παγόβουνο» της Απολιγνιτοποίησης που μας χτύπησε βίαια.

-Αναδείξαμε την απουσία αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρειά μας και την παντελή απουσία της Περιφερειακής Αρχής ιδιαίτερα στις  Περιφερειακές Ενότητες.

Μόνη μας Ελπίδα να αφυπνιστεί η κοινωνία και να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται για να αποτρέψει τον αφανισμό της.

Πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη δημιουργίας ενός δυνατού πολιτικού μετώπου από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Περιφέρειας που θα προτάξει, πέρα από μικροπολιτικές, λαϊκισμούς και επιφανειακά «προεκλογικά κουτσομπολιά», την σωτηρία και το καλό της Περιφέρειας και των ανθρώπων της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ενεργοί πολίτες αυτής της Περιφέρειας θα δουν το δάσος που δείχνουμε και όχι το δάχτυλο μας….

Τα πειράματα κόστισαν ήδη ακριβά και καιρός για … «βιολιά στο κατάστρωμα» δεν υπάρχει.

Για τον Συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»                                                                                                                  

Γεωργία Ζεμπιλιάδου  

Περιφερειακή Σύμβουλος  Επικεφαλής