Ερώτηση Πέτης Πέρκα: «Να προστατεύσει τους καταναλωτές ρεύματος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας»

Να παρέμβει, ώστε να προστατεύσει τους καταναλωτές ρεύματος από τη σύγχυση των «πολύχρωμων» τιμολογίων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητούν έξι (6) Βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με ερώτηση που κατέθεσαν με πρωτοβουλία της με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Νέας Αριστεράς.

Η ερώτηση κατατίθεται καθότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δεν απάντησε ουσιαστικά σε κανένα από τα ερωτήματα που είχε θέσει η Π.Πέρκα κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα δεν απάντησε για το ζήτημα της εκρηκτικής αύξησης της Πάγιας Χρέωσης Προμήθειας από τον Ιούλιο του 2022 αρχικά από 1,69 ευρώ/τετράμηνο σε 3,5 ευρώ/μήνα, έχει φτάσει για το Ειδικό Τιμολόγιο με την πράσινη σήμανση στα 5 ευρώ/μήνα και σήμερα υπάρχει πάροχος που χρεώνει ακόμη και πάνω από εννέα (9) ευρώ το μήνα μηνιαίως.

Οι Βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζητούν να δικαιολογήσουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) τις εν λόγω αυξήσεις αλλά και να θέσουν ανώτατο όριο στην Πάγια Χρέωση Προμήθειας των τιμολογίων ρεύματος. Ζητούν τέλος από το ΥΠΕΝ να νομοθετήσει ώστε οι πάροχοι να εφαρμόζουν κοινές παραμέτρους στον Μηχανισμό Διακύμανσης, βάσει σχετικής εισήγησης της ΡΑΑΕΥ, για να μπορούν πράγματι οι καταναλωτές να συγκρίνουν τα λεγόμενα «Ειδικά» τιμολόγια με την πράσινη σήμανση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ