Επερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Μπαρδάκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ 

ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη

  • Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

             Στην πρώτη – ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο την 8η Σεπτεμβρίου 2019,  σας κατέθεσα πρόταση σχετικά με την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα των πολιτών και να έχει ο κάθε συνδημότης μας την δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων  σε ζωντανό χρόνο, να ενημερώνεται απευθείας για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Φλώρινας και να εξάγει αυτόπτης και αυτήκοος τα συμπεράσματα του. Μια πρόταση που περιλαμβάνει στοιχεία διαφάνειας, καινοτομίας, ανοιχτών διαδικασιών και τεχνολογίας προς όφελος της κοινωνίας.

          Με την εγκατάσταση και λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος τιθέμεθα όπως οφείλουμε απευθείας στην κρίση των πολιτών, καταδεικνύονται τα πάντα, αποτρέπεται η επιλεκτική πληροφόρηση και παρουσίαση θεμάτων, ακούγονται, παρακολουθούνται και αξιολογούνται οι ομιλητές, δίνεται η πλήρη εικόνα των τεκταινόμενων στο δημοτικό συμβούλιο.      

           Δεδομένου ότι στην απάντηση σας δεσμευτήκατε για την άμεση υλοποίηση της πρότασης, παρά ταύτα όμως μέχρι σήμερα δεν το έχετε πράξει ,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

αν προτίθεστε και πότε να προχωρήσετε στην ζωντανή μετάδοση (live streaming) των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας.

Με εκτίμηση,

ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φλώρινας

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ 

ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη

  • Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

             Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 18η Νοεμβρίου 2019,  έθεσα υπόψη σας (καταθέτοντας και σχετικά έγγραφα) αναρτήσεις εναντίον του Δήμου Φλώρινας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με ονομασία ¨Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας¨, για την μη παροχή τροφών από πλευράς του Δήμου για τα αδέσποτα, ζητώντας σχετική ενημέρωση και σας ρώτησα επίσης  αν προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση μέσω του προγράμματος ¨Φιλόδημος 2¨ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση δημοτικού καταφυγίου ζώων.

            Με λύπη διαπίστωσα ότι οι ¨αρνητικές¨ δημοσιεύσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την συμπεριφορά του Δήμου μας στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και της συνεργασίας με τις φιλοζωικές οργανώσεις δεν έπαψαν, τουναντίον συνεχίζονται λαμβάνοντας διαστάσεις, δυσφημίζοντας τον Δήμο και τον τόπο μας για ένα ζήτημα που ευαισθητοποιεί ιδιαιτέρως μεγάλη μερίδα συμπολιτών και κατά πολλούς καταδεικνύει και το επίπεδο του πολιτισμού μας.      

           Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει στα ερωτήματα μου (της 18ης Νοεμβρίου 2019), ότι προέκυψαν και νέες σχετικές δημοσιεύσεις, ότι τα τελευταία χρόνια η συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και των φιλοζωικών οργανώσεων υπήρξε αγαστή με κοινό σκοπό την προστασία των αδέσποτων ζωών,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

1) Ποιο είναι σήμερα το επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης του Δήμου Φλώρινας με το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας, 2) αν εξετάσατε ή όχι την βασιμότητα όσων έθεσα υπόψη σας την 18η Νοεμβρίου 2019, 3) αν θα προχωρήσετε στην κατάθεση πρότασης μέσω του προγράμματος ¨Φιλόδημος 2¨ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση δημοτικού καταφυγίου ζώων, 4) αν τα προσφάτως δημοσιευμένα (συνημμένα με την επερώτηση) έχουν βάση, 5) αν προτίθεστε να προχωρήσετε στην εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων με καινοτόμες δράσεις (π.χ. με πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών), 5) αν ο Δήμος Φλώρινας ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που προβλέπονται στον Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν.4235/2014 , 6) εν κατακλείδι αν προτίθεστε να απαντήσετε επισήμως στα παραπάνω, εφόσον αυτά δεν ευσταθούν, προστατεύοντας το κύρος της δημοτικής αρχής και των Φλωρινιωτών . Με εκτίμηση,

ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φλώρινας