Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της οδικής διασύνδεσης της νέας συνοριακής διάβασης Λαιμού και η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Νίκης- Κρυσταλλοπηγής

Υπεγράφη χθες από τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο απόφαση ένταξης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του έργου κατασκευής οδού διασύνδεσης της νέας μεθοριακής διάβασης Λαιμού με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στις Πρέσπες και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου των μεθοριακών σταθμών Νίκης και Κρυσταλλοπηγής.

Το παραπάνω έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο τη σύνδεση ως το τέλος του 2025 της νέας μεθοριακής διάβασης με την Εθνική Οδό 15 στην είσοδο του οικισμού Λαιμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η γρηγορότερη πρόσβαση στα σύνορα αλλά και η αναβάθμιση όλων των μεθοριακών σταθμών της περιοχής.

Ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του από την εξέλιξη αυτή, για την οποία έχουν καταβληθεί συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους θεσμικούς φορείς της Φλώρινας, αλλά και την βεβαιότητα του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το έργο αυτό να υλοποιηθεί το συντομότερο.

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε τα εξής:

«Μία ακόμα δέσμευση της ΝΔ γίνεται πράξη γεμίζοντας μας αισιοδοξία για το μέλλον και δίνοντας μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το Νομό όλα όσα του αξίζουν».