Για έναν καθαρό Δήμο Αμυνταίου

 1. Χρησιμοποιούμε τα καλάθια απορριμμάτων που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους. Συμβάλουμε στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων. Διατηρούμε καθαρούς τους δρόμους, τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα πάρκα.
 2. Τοποθετούμε τα απορρίμματα μόνο στους πράσινους ή μεταλλικούς κάδους (όχι δίπλα, όχι πάνω, όχι κρεμασμένα) και κλείνουμε πάντα τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων.
 3. Μόνο μετά από συνεννόηση με την Δήμο Αμυνταίου αποθέτουμε τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κ.α.), έξω από την πόρτα του σπιτιού μας.
 4. Δεν αποθέτουμε κλαδιά και σακούλες με χόρτα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους
 5. Φροντίζουμε οι ίδιοι για την απομάκρυνση μπάζων και υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών σε αδειοδοτημένη επιχείρηση ανακύκλωσης.
 6. Διπλώνουμε ή συμπιέζουμε τα υλικά συσκευασίας (χαρτόκουτα) για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο.
 7. Τοποθετούμε τα ανακυκλούμενα είδη στον συγκεκριμένο κάδο (χαρτί στον κάδο ή στο πλέγμα του χαρτιού, πλαστικά στον κάδο των πλαστικών, γυαλί στον κάδο του γυαλιού, αλουμίνιο στον κάδο αλουμινίου).
 8. Ανακυκλώνουμε μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές στα αντίστοιχα ειδικά σημεία περισυλλογής.
 9. Φροντίζουμε για την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους κατά τις βραδινές ώρες.

Η προσπάθεια μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και να τη διατηρούμε καθαρή και όμορφη είναι μία μάχη που δίνουμε καθημερινά.

Αυτό γίνεται χάρη στην προσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου, τους οποίους οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε, να διευκολύνουμε και να βοηθούμε.

Η εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας είναι θέμα πολιτισμού και όχι θέμα επιβολής.

 

Οι Δημότες λοιπόν θα πρέπει :

 • Να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε τους κανόνες καθαριότητας του Δήμου.
 • Να ενημερώνουμε την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας (2386024144) πριν βγάλουμε ογκώδη αντικείμενα και να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνονται.
 • Να σεβόμαστε τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου και να τους βοηθούμε στο έργο τους
 • Να μην μετακινούμε τους κάδους.
 • Να διατηρούμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς.