Απάντηση της NOΔΕ Φλώρινας στη δεύτερη ανακοίνωση της Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση της NOΔΕ Φλώρινας στη δεύτερη ανακοίνωση της Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να ωραιοποιεί τα κακώς κείμενα, να εξιδανικεύει την εξαχρείωση και την μιζέρια του και να δημιουργεί μύθους για λαϊκή κατανάλωση επέστρεψε σε όλο της το μεγαλείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλυσε τα ζητήματα του πανεπιστημίου με τον ίδιο τρόπο που .. έλυσε και το Μακεδονικό.. . Ευχαριστούμε καταρχήν για την ενημέρωση περί της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ. Αν τα ΤΕΙ έχουν γίνει και στην πράξη ΑΕΙ δεν τίθεται θέμα «συγχώνευσης».  Για να το θέτετε  ως στόχο  πρέπει να συμπεράνουμε ότι η ανωτατοποίηση είναι στα χαρτιά και οι δυσκολίες για την συνένωση προσκρούουν σε ακαδημαϊκά ζητήματα, σε θέματα προγραμμάτων κλπ. Το μόνο όμως που ξέρετε είναι να βαφτίζετε το ψωμί ψάρι και να περιμένετε να σας πιστέψουμε.  Το μόνο στο οποίο συμφωνούμε είναι πως η  άγνοια ή η σκοπιμότητα αλλά και η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι πολύ κακοί σύμβουλοι . Όσο για το μένος ενάντια στην προοπτική αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την συμπόρευση των δύο ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αυτό αποτελεί άλλο ένα από τα επαναλαμβανόμενα συνθήματα του στείρου και ξύλινου πολιτικού σας λόγου.

Γιατί το ζήτημα είναι άλλο: α) ποια αναβάθμιση μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις διαδικασίες που επιλέγετε; Να γίνουν τα πανεπιστήμια ΤΕΙ ή τα ΤΕΙ πανεπιστήμια; Αν επιλέγετε το πρώτο μιλάμε για υποβάθμιση. β) Σήμερα το Πανεπιστήμιο αυτοδιοικείται και εσείς επιλέγετε το αναχρονιστικό μοντέλο του διορισμού Διοικούσας από την Κυβέρνηση. Άρα μιλάμε για υποβάθμιση. γ) Μιλάτε για σχέδιο για την ίδρυση δύο νέων Τμημάτων στη Σχολή «Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Φλώρινας» (πρώην Παιδαγωγική) και ένα στην Σχολή Καλών Τεχνών ενώ στελέχη σας μηχανεύονται να πάρουν την Σχολή Καλών Τεχνών στην Κοζάνη και εκδίδουν ανάλογο ΦΕΚ ή δηλώνουν πως θα φτιάξουν ανθρωπιστικές σχολές στην Κοζάνη. Λυπούμαστε, αλλά αυτό σε ότι σχετίζεται με την Φλώρινα είναι υποβάθμιση.  δ) Η σύσταση Γεωπονικής Σχολής από την υπάρχουσα σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ στην Φλώρινα εμποδίζεται από Κοζανίτες ιθύνοντες των ΤΕΙ που θέλουν να την μεταφέρουν στα Γρεβενά. Άρα είναι υποβάθμιση για την Φλώρινα. ε) Τα σχετικά με τους διορισμούς νέων μελών και ακαδημαϊκού προσωπικού, είναι πράγματα που ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε. στ) Το κτήριο της Αγίας Όλγας σταμάτησε να επισκευάζεται. Νέα υποβάθμιση.

Το ερώτημα είναι πολύ σαφές. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας υπέρ της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ή υπέρ της υποβάθμισης και του κλεισίματος του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας;

Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή

Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας