Ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου Αμυνταίου

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Το 2018, ο Δήμος Αμυνταίου εντάχθηκε σε ένα διασυνοριακό πρόγραμμα,  δράση του οποίου ήταν και η προμήθεια ενός Εκθετηρίου Κρασιού. Μετά από πολλές παρατάσεις λόγω της πανδημίας το πρόγραμμα θα έληγε τον Οκτώβριο του 2021 και σε περίπτωση που δεν είχαν ολοκληρωθεί οι δράσεις, που έπρεπε να υλοποιήσει ο Δήμος, τότε θα χανόταν ένα κονδύλι της τάξης των 120.000,00 ευρώ. Δηλαδή, αν δεν γινόταν το Εκθετήριο Κρασιού, ο Δήμος θα επέστρεφε το παραπάνω ποσό.  

Ο Δήμος πήρε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να τοποθετηθεί το Εκθετήριο Κρασιού σε κοινόχρηστη έκταση, χαρακτηρίζοντας το «προσωρινή κατασκευή», η οποία θα απομακρυνθεί μετά την παρέλευση 5 ετών από τη λήξη του προγράμματος. Ίδια απόφαση είχε πάρει και ο Δήμος της Ηπείρου. με τον οποίο συμμετείχαμε από κοινού στο πρόγραμμα για το δικό του εκθετήριο. Χαρακτηρίζοντας την κατασκευή «προσωρινή», θεώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου ότι δεν απαιτείται πολεοδομική άδεια.

Επιπλέον, το έγγραφο της ΥΔΟΜ  δεν είναι έγγραφο επιβολής προστίμου αλλά έκθεση αυτοψίας και τρόπος υπολογισμού προστίμου. Μέχρι σήμερα δεν έχει βεβαιωθεί πρόστιμο. Όμως, ακόμη και όταν αυτό επιβληθεί, θα είναι υπέρ του Δήμου Αμυνταίου! Τα χρήματα πάλι στον Δήμο θα καταλήξουν, χωρίς φυσικά να προκαλείται καμία ζημιά στους δημότες

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν τακτοποιηθεί κατασκευές στον Δήμο Αμυνταίου, που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα και στερούνταν οικοδομικής άδειας, όπως η Βιβλιοθήκη Αμυνταίου, το ιστορικό ξενοδοχείο Νεβέσκα στο Νυμφαίο, το κλειστό Γυμναστήριο Αμυνταίου, το αναψυκτήριο Πευκάκια και πολλά άλλα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ποτέ ο εκάστοτε Δήμαρχος για αυθαιρεσία και απαξίωση των νόμων».

 Γραφείο Τύπου                                                                                                 

Δήμου Αμυνταίου