Μήνυμα της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει θεσπιστεί διεθνώς από το 1972 να εορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις Χώρες – Μέλη του Ο.Η.Ε. με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε την άρρηκτη σύνδεση των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον, καθώς και ότι όλοι μαζί σαν σύνολο οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Μια βασική προτεραιότητα και ένας από τους στόχους της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή για την περιοχή μας και τη Δυτική Μακεδονία είναι το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και φυσικά  το πρόγραμμα ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) για τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο, μέσω του οποίου θα επέλθει η απεξάρτηση από το ρυπογόνο καύσιμο του λιγνίτη και θα επιτευχθεί η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Η μετάβαση αυτή μακριά από τον λιγνίτη, είναι εφικτή και ήδη συντελείται  και με την υποστήριξη του ισχυρού δυναμικού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που διαθέτει η Ελλάδα, οι οποίες θα αποτελούν τον βασικό εθνικό ενεργειακό μας πόρο στο ενεργειακό μείγμα.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία». Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ. Η ανθρωπότητα εξαρτάται από τη γη.

Είμαστε όλοι και όλες υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος. Ας δημιουργήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα.

Για το Γραφείο Τύπου της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Φλώρινας

Η υπεύθυνη Τομέα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και ΜΜΕ

Τσουμίτα Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ