Νέο πρωτόκολλο συνεργασίας των 3 Δήμων

ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, LIQUENAS ΚΑΙ RESEN

 

Τη συνέχιση και ενδυνάμωση της συνεργασίας, ανάμεσα στους τρεις δήμους που μοιράζονται τις Πρέσπες, αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Πρεσπών, Liquenas και Resen, οι οποίοι υπέγραψαν χθες ένα νέο πρωτόκολλο συνεργασίας.

Οι τρεις Δήμαρχοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία και τόνισαν την αναγκαιότητα συνέχισής της, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι παρόμοια –αν όχι κοινά- ενώ κοινές είναι και οι προοπτικές ανάπτυξης για τις Πρέσπες.

Η συνάντηση για την υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη λήξη του προγράμματος UNDP/GEF Prespa Project, που υλοποιήθηκε την τελευταία εξαετία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Μετά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τους γείτονες Δημάρχους, με τους οποίους συχνά αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα. Η αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας έχει αποδειχτεί, σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών, όπως οι πυρκαγιές, στόχος μας όμως είναι να ενδυναμωθεί σε θέματα ανάπτυξης των Πρεσπών. Ήδη υπάρχουν κάποια κοινά προγράμματα, που υλοποιούνται ή είναι προς έγκριση. Ευελπιστώ πως η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, που αφορούν στην προστασία της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οι Πρέσπες μας ενώνουν και πρέπει να δούμε μαζί το δρόμο για το μέλλον. Η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να είναι ο παράγοντας που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, αλλά πρέπει μαζί να προσπαθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε τις βάσεις και τις υποδομές. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι,  όταν ανοίξει ο δρόμος και λειτουργήσουν τα σύνορα στο Λαιμό, τότε πραγματικά η περιοχή θ’ αποκτήσει πολλαπλάσιες προοπτικές.  Ελπίζω κάποια στιγμή, να καταλάβουν όλοι αυτή την αναγκαιότητα και να δώσουν στις Πρέσπες αυτή την ευκαιρία».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ