Το Μουσικό σχολείο Αμυνταίου γιόρτασε την 11η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Το Μουσικό σχολείο Αμυνταίου γιόρτασε την 11η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2024- πεζοπορώντας  στο μονοπάτι της «Συνύπαρξης» και στο μονοπάτι της «Ειρήνης»  στο Λέχοβο

Την 11η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού τίμησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, πεζοπορώντας στο μονοπάτι της «συνύπαρξης» και στο μονοπάτι της «Ειρήνης» . Η αφετηρία της πεζοπορίας ήταν το γραφικό  χωριό Ασπρόγεια, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Βιτσίου  σε υψόμετρο 850μ. Οι μαθητές κάλυψαν απόσταση 7 χλμ σε δύο ώρες, πεζοπορώντας μέσα από δρύινο δάσος, όπου είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν ίχνη άγριας πανίδας, άγρια μανιτάρια του δάσους και σπάνια είδη χλωρίδας όπως το δέντρο κράταιγος, που απαντάται σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας, για να καταλήξουν στον προφήτη Ηλία και σε υψόμετρο περίπου 1000μ και από εκεί στο γραφικό Λέχοβο.

Η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού είναι η καλύτερη βιωματική υπενθύμιση, ότι για να πετύχουμε  το ανώτερο πρέπει να κοπιάσουμε, να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ομαδικά. Διότι μόνο όταν τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθε αντανακλώνται στην κοινωνία, τότε υπάρχει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο σύλλογος διδασκόντων το Σχολείου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας, η οποία διέθεσε δύο μέλη της ως εθελοντές συνοδούς βουνού και  τον ενωτικό σύλλογο Λεχοβιτών με τους φιλόξενους εθελοντές του, για την ξενάγηση στο μονοπάτι αλλά και στο ιστορικό χωριό τους. Πάντα ψηλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ