Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, εύχεται ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, σε όλους τους γονείς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Χάρη στις θυσίες και τους κόπους των γονιών, στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών και στην τιτάνια προσπάθεια των μαθητών κρατιέται όρθια η εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτές οι κοινές αγωνίες μας γεμίζουν με αισιοδοξία και δύναμη μπροστά στα σύνθετα εμπόδια που στέκονται κάθε φορά στον δρόμο μας.

Όπως το γεγονός ότι ήδη ο μισθός έχει εξανεμιστεί σε εγγραφές και δίδακτρα για τα φροντιστήρια, εγγραφές και δίδακτρα για το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χορό, τις καινούργιες τσάντες και κασετίνες, τα αθλητικά παπούτσια και τα μπουφάν. Και σφίγγουμε τα δόντια μόλις αντικρίζουμε τη “λίστα”, γιατί οι τιμές στα σχολικά είδη έχουν εκτοξευθεί. Επιπλέον, μαζί με τα παιδιά και τις ανάγκες τους, μας βαραίνουν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, το σούπερ μάρκετ, που οι τιμές έχουν πάει στο “κόκκινο”, οι διακοπές, που έχουν γίνει πολυτέλεια κ.ο.κ.

Και μπορεί να διαφημίζει η κυβέρνηση ότι έκανε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών φέτος, δεν λέει, όμως, ότι συγχωνεύει περίπου 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά, ότι διαμοιράζει σε δύο και τρία παιδιά την Παράλληλη Στήριξη, ότι γονείς και διευθυντές κάνουν παρακάλια για να έρθει σχολικός νοσηλευτής.

Διαφημίζει επίσης τους διαδραστικούς πίνακες και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενημέρωσης, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να μπορούν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις πολύμορφες ανάγκες τους για την απαραίτητη γραφική ύλη, τη συντήρηση των κτηρίων, τη θέρμανση. Ειδικά στην περιοχή μας, λόγω του ψύχους τον χειμώνα, η επαρκής θέρμανση έχει τεράστια σημασία. Αλλά τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζεται από τις τοπικές αρχές με το κλείσιμο των σχολείων, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές (ακόμα και χωρίς χιόνι στις δρόμους), ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, και με την πραγματοποίηση της εντελώς ανεπαρκούς εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά τηλεκπαίδευσης.

Και μαζί με όλα αυτά μας λένε ότι θα φέρουν και το Εθνικό Απολυτήριο, δηλαδή να μετράνε οι βαθμοί όλων των τάξεων του Λυκείου για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, δηλαδή φροντιστήριο σε όλα τα μαθήματα και από πολύ πιο νωρίς,

Στην πράξη, κάθε μας ανάγκη για την εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών μας αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως κόστος και κοιτάει να κάνει οικονομία.

Αλλά εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε. Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια. Γιατί πλούτος υπάρχει, τον δημιουργούμε εμείς, όμως τον χαίρονται λίγοι.

Για όλα αυτά, καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, αλλά και τις μαθητικές κοινότητες, να συνεργαστούμε, ώστε να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα για τα παιδιά μας. Το δικαίωμα για σύγχρονη, ολόπλευρη, ενιαία δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν μόρφωση σε σύγχρονα, ασφαλή και ευχάριστα κτίρια.

Να προτάξουμε τις διεκδικήσεις μας στο Υπ. Παιδείας, την Περιφέρεια και τον Δήμο για:

  • Αύξηση των κονδυλίων για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων.
  • Να παρθούν πίσωοι απαράδεκτες αποφάσεις συγχωνεύσεων τμημάτων. Να παρθούν μέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων.
  • Άμεση κάλυψηόλων των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών, καμιά διδακτική ώρα χαμένη.
  • Άμεση έναρξηφροντιστηριακών τμημάτων, διεύρυνση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Μόνιμο προσωπικόκαθαριότητας στα σχολεία
  • Να λειτουργήσουνόλες οι δομές Ειδικής Αγωγής που είναι αναγκαίες.
  • Σχολικό γεύμαγια όλους τους μαθητές.
  • Κατάργηση του ΦΠΑσε όλα τα σχολικά είδη.
  • Να καταργηθούνη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Καμιά σκέψη για Εθνικό Απολυτήριο.

Τα αιτήματά μας αυτά είναι αυτονόητα το 2024! Είναι αιτήματα που διασφαλίζουν, ότι τα παιδιά μας θα περνούν τη μισή τους ζωή σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπές κι ευχάριστο, ότι τα παιδιά μας θα έχουν όλα ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ