Σχολή Γεωπονικών Επιστημών: Ολοκληρώθηκε το στραγγιστικό δίκτυο στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το Δήμο Φλώρινας, δόθηκε λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα του αγροκτήματος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Μεγάλο και σημαντικό, λόγω προσβασιμότητας, τμήμα του αγροκτήματος ήταν ακαλλιέργητο λόγω προβλημάτων κακής στράγγισης των εδαφών, ενώ και στον αμπελώνα είχαν διαπιστωθεί και επιβεβαιώθηκαν προβλήματα κακής στράγγισης του εδάφους. Με τις επιστημονικές υποδείξεις του αρμόδιου Επ. Καθηγητή Άμπα Βασιλείου σχεδιάσθηκε το στραγγιστικό δίκτυο έτσι ώστε να απομακρύνονται νερά που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν αδιαπέρατες και συμπιεσμένες στρώσεις εδάφους.

Ο Δήμος Φλώρινας διέθεσε τόσο τα απαραίτητα αδρανή υλικά όσο και τα μηχανήματα, μαζί με την επίβλεψη του αρμόδιου μηχανικού για την υλοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα και το τεχνικό προσωπικό του αγροκτήματος συνέβαλε στο έργο.

Έτσι και με την απαραίτητη διάστρωση και ισοπέδωση του εδάφους αποδόθηκαν νέες εκτάσεις που είναι απαραίτητες για τις πειραματικές καλλιέργειες που διενεργούνται από το Τμήμα Γεωπονίας στα πλαίσια του Διδακτικού και ερευνητικού τους έργου, καθιστώντας το, αντάξιο του βαθμού Α που έχει αποσπάσει από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.