Περιβαλλοντική δράση των Ατόμων με Αναπηρία στη Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση για τη χρήση των κάδων απορριμμάτων από άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, ωφελούμενους των δομών κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το ΚΔΑΠΑμεΑ Δήμου Φλώρινας, το ΚΔΑΠΑμεΑ «Πρόσβαση» και το ΚεΦΙΑπ Φλώρινας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας και σε συνεργασία με τους Φορείς/Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας.

Οι κάδοι αυτοί προμηθεύτηκαν από τον Δήμο Φλώρινας, μέσω του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος,  παρέχοντας τη δυνατότητα εύκολης και αυτόνομης χρήσης τους.

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης στο ΚεΦΙΑπ, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ρόζας και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κα Παναγιώτα Ταρατσίδου, δείχνοντας με την παρουσία τους την έμπρακτη στήριξή τους στις δράσεις αυτές και όχι μόνο.

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Φλώρινας, θα ακολουθήσει η προμήθεια επιπλέον κάδων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι τοποθεσίες θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες με αναπηρία, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής χρήση τους.

Συμβάλουμε όλοι μαζί για μια πόλη πιο φιλική, τη δική μας πόλη.