Ο Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στη Φλώρινα

Τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα γιορτάζει η πόλη της Φλώρινας, με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων στον Μητροπολιτικό Ναό.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, και παρουσία πλήθους πιστών, ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντων των Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και των τοπικών αρχών.

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου (που κήρυξε τον Θείο Λόγο) και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, παρουσία και του πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σταύρος Παπασωτηρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης κ.ά.

Τέλος, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και αγιασμός στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο της Φλώρινας.

Παρασκευή 26/7/24

Σάββατο 27/7/24