Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αη Νικόλα ντι Βιάρα στο Νυμφαίο

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νυμφαίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικου, προς τιμήν των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού (Αη Νικόλα ντι Βιάρα – του καλοκαιρινού).

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου, Μαρία Λουΐζα Διδασκάλου, παρέθεσαν δεξίωση στο προαύλιο του Ναού, όπου προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν με μεράκι οι γυναίκες του χωριού και βλάχικο γλέντι, με την συμμετοχή του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.).

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ., Σταύρος Παπασωτηρίου, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Φλώρινας, Ιωάννης Λιάσης και Βασίλης Γιαννάκης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, Ιορδάνης Μπάντης,  οι αντιδήμαρχοι Δ. Αμυνταίου, Φωτεινή Τσιναρίδου, Παναγιώτης Κιοσές και Παύλος Σαργιαννίδης, του Δ. Φλώρινας, Κωνσταντίνος Ρόζας, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Νυμφαίου, Μαρία Λουΐζα Διδασκάλου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αετού, Κων/νος Γκιουλέκας, ο Δημ. Σύμβουλος, Γεώργιος Μάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δ. Αμυνταίου, Αθανάσιος Γκερσάνης, πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή καθώς και επισκέπτες του παραδοσιακού οικισμού του Νυμφαίου.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ