Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος του Δήμου Αμυνταίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος που διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Η εκδήλωση, που οι διοργανωτές της ευελπιστούν να γίνει σύντομα θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, πραγματοποιήθηκε με τέσσερις ταυτόχρονες εκκινήσεις, σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και συγκεκριμένα στο Αμύνταιο, το Λέχοβο, το Ξινό Νερό και το Βαρικό.

Στο χώρο του Παλαιού 1ου Δημοτικού Αμυνταίου, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Ασημούλα Λαζαρίδου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φωτεινή Τσιναρίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Θωμάς Τζήγας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Απόστολος Θεοδώρου κι  ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, Βαγγέλης Νάστος.

Στην Πλατεία του Λεχόβου, παρευρέθηκε και συντόνισε τη διαδρομή η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Τάνια Γκάλαβου καθώς και εκπρόσωποι του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών.

Στην πλατεία του Βαρικού, η εκκίνηση δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Φυτικής, Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας και κατά τόπο στη Δ.Ε. Αμυνταίου, Ιωάννη Πέγιου. Στην οργάνωση της εκδήλωσης βοήθησε ενεργά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρικού, Δημήτρης Λαζης,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρικού, ο Μοτοσυκλετικός Όμιλος καθώς και  ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην πλατεία του Ξινού Νερού, η εκκίνηση δόθηκε από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Φρόσω Σαπαρδάνη – Σέλτσα, ενώ στον συντονισμό της εκδήλωσης βοήθησε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ειδικές ευχαριστίες προς τον γιατρό Μέσσιο Ρηγίνο, η παρουσία του οποίου διασφάλισε την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ευχόμαστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να συνέβαλε στην εξοικείωση με έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης αλλά και στην σταδιακή υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, που θα συνδυάζει άθληση και περιβαλλοντική συνείδηση.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου